Stal  “DE RAKKERTJES”

© 2011  Stal De Rakkertjes / Willeke Termeer

Home.Hengsten.Merries De Rakkertjes.Merries Winterdijk.Nieuws.Contact & Links.

HIJKE VAN DE RAKKERTJES KR. PREFERENT

1e premie, bruin, 84 cm

Vandaag een trieste dag. Hijke(laatste dochter van Aukje bij ons nog op stal) is overleden. Hijke was al een week niet in orde. Wat er precies aan de hand was met haar is ons nog steeds  onduidelijk.

We hebben alles geprobeerd maar vanmorgen lag Hijke toch nog onverwacht dood in haar stal,terwijl ze gisterenavond om half9 nog hooi stond te eten. Kees was juist op dat moment iets positiever over haar. Ook jammer dat ze al 6 maanden drachtig was van Camilo!.Toch een nare gedachte. Hijke heeft op Stal de Rakkertjes 16 veulens gebracht,waaronder Nathalie KR Pref die nog bij ons op stal staat.

We hebben van haar nog een hengstje in opfok van Tornado.    

HIJKE IS 22 JAAR GEWORDEN

 

Hijke heeft ons verschillende veulens gebracht, veel daarvan zijn nakomelingen van Menno van de Rakkertjes. Deze combinatie klikte goed!

Hijke’s dochter Nathalie is nog in ons bezit. Op basis van de resultaten van haar nakomelingen werd onze Hijke in 2006 Preferent verklaard! Een mooie prestatie voor deze dochter van onze overleden Aukje, en de hengst Cuno van de Lindenhof.

 

Na 4 maal een 2e premie te hebben gekregen in de keuringsbaan, verdiende Hijke in 2000 een 1e premie, Een welverdiend einde van haar keuringscarrière!

 

 

 

 

 

v. Fairy Goldsmith

v. Cuno van de Lindenhof

 

 

 

 

m. Yvonne v.d. Lindenhof

 

 

 

 

 

 

 

 

v.  Parlington Pimpernell, 1e premie, vos

m. Aukje van de Rakkertjes, bruin, 1e premie, Kr. Pref.

 

 

 

 

m. Pimpernel van de Huizersdijk